הרמות סינוס / השתלות עצם
בלסת עליונה באזורים אחוריים, משני צדי האף כאשר אין מספיק עצם לביצוע השתלות, מבוצע באחוזי הצלחה גבוהים ניתוח הקרוי "הרמת סינוס". בניתוח זה נבנית עצם בתחתית הסינוס (מערת האף), ובכך נוספת עצם ללסת העליונה ומאפשרת מקום להכנסת שתלים.
מבדילים בין שני סוגים של הרמת סינוס:
הרמת סינוס פתוחה - כאשר גובה העצם הקיימת בלסת העליונה נמוך מ- 5 מ"מ
הרמת סינוס סגורה – כאשר גובה העצם הקיימת הוא יותר מ- 5 מ"מ.
הרמת סינוס פתוחה:
כאמור, הרמת סינוס פתוחה מתבצעת כשלב מכין להתקנת שתלים דנטלים או במקביל להחדרת השתלים. התהליך מתחיל בבצוע אלחוש מקומי (הרדמה מקומית). בעקבותיו מופשלת רקמת החניכיים בחלק האחורי של הלסת העליונה ונחשפת העצם. כעת מבצעים פתח דרך העצם לחלל הסינוס המקסילרי הנקרא "חלון" ומסיטים פנימה בעדינות את הקרום הדק של הרירית העוטף את הסינוס מבפנים.מרימים אותה לגובה של כ – 15 עד 20 מ"מ (גובה זה כולל בתוכו את גובה העצם הקיימת בלסת). כך נוצר נפח של כ – 2 עד 5 סמ"ק, הכל בהתאם לכמות וגובה העצם החסרה. את הנפח הזה ממלאים בעצם. לאחר תקופת החלמה של כ-10 ימים מוסרים התפרים ומתבצע מעקב אחר האיחוי והריפוי.
הרמת סינוס סגורה:
הרמת סינוס סגורה מבוצעת בעקרון כאשר קיימת עצם בגובה של יותר מ-7 מ"מ מתחת לרצפת הסינוס. לאחר אלחוש/הרדמה מקומית מופשלים החניכיים ונחשפת עצם הלסת. בעזרת מקדחים מתאימים קודחים בעצם הלסת לכל עומקה עד קרוב לרצפת הסינוס. בשלב זה מרימים את הממברנה העוטפת את הדופן הפנימית של הסינוס בעזרת נקישות על מכשיר הנקרא אוסטאוטום עוד כ- 3 עד 5 מ"מ. דרך הפתח שנוצר דוחפים וממלאים עצם אל תוך החלל שנוצר מעל רצפת הסינוס.